ZONGULDAK / KOZLU - Vali Tevfik Başakar Ortaokulu

Vali Tevfik Başakar Ortaokulu

Adres
TAŞBACA MAH. YAKAMOZ SK. VALI TEFIK BAŞAKAR ILK VE ORTA OKULU BLOK NO 25 İÇ KAPI NO 1 KOZLU / ZONGULDAK
Vizyon
Eğitim sistemi içirisinde Vali Tevfik Başakar Ortaokulu olarak; Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş ve hayata aktarma bilincine erişmiş; teknolojiyi üretim aracı olarak kullanma becerisi edinmiş; sorgulayan, araştıran, düşünen, tartışan, geleceğe en iyi şekilde hazırlanan, çevresinde örnek alınan, ülkemiz geleceğini yönlendirecek mutlu çocuklardan oluşan başarılı lider bir okul olmak.
Misyon
Biz Atatürk İlke ve İnkılaplarına inanan, Türk milli eğitiminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda çalışan; araştırmacı, sorgulayıcı, müteşebbis, sosyal yönü gelişmiş, geçmişi ve geleceği ile bağlantı kurabilen, yönünü ileriye çevirmiş; yarınlara, değişime ve yeniliğe açık, bilgi üreten ve bilgiyi milletin kalkınmasında kullanabilen, sorumluluk sahibi, tutarlı, dürüst, kararlı ve yarınlara ümitle bakan öğrenciler yetiştiren bir okuluz.
Başarılar
“Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi” adı altında yapılan “Yeşil Karadeniz’in Umut Dağıtan Çocukları" adlı projemiz, Zonguldak ilinde sekiz(8) okul arasından seçilerek 83.350,22 Euro´luk Avrupa Birliği hibesi almaya hak kazanmıştır.Proje imzalandıktan sonra Kızılcakese köyündeki okula ek bir bina yaptırılarak anasınıfı çalışmaları başlatılmıştır.Zonguldak ilinde hibe almaya hak kazanan okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi adı altında yazılan ilk ve tek proje olmuştur.
Saatler
09:00´da başlar 12:10 de öğle paydosu verilir. 12:50 giriş yapılır ve 15:10 çıkış saatidir.
DOGALGAZ
Ulaşım
Zonguldak merkezden 102 minibüslerine, Kozlu´da ise Karaçorak minibüslerine binilerek okulumuza ulaşılabilir.
Yerleşim Yeri
Okulumuzda demir korkuluklarla çevrili bahçe bulunmaktadır.Bahçe zemini beton kaplı olup,bahçenin kuzeyinde çam ağaçlarının bulunduğu toprak zemin mevcuttur.Ayrıca bahçenin batı ve güney kısımlarında çocuk oyun bahçesi vardır.
Zonguldak Merkeze 4,5 km, Kozlu´ya 4 km
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda BOCCE, DART, ESKRİM, GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU takımları kurulup yarışmalara aktif bir şekilde katılınmakta ve dereceler alınmaktadır.
Okulumuzda her sene Tübitak Bilim Fuarı düzenlenmektedir.
TÜBİTAK, E-Twinnig, Sağlık Dostu Okul, Okulumu Temiz